Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@04:37:32 GMT

زندگی بر روی زمین مسطح چگونه خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۶۰۳۱

زندگی بر روی زمین مسطح چگونه خواهد بود؟

اگر زمین، این سیاره‌ی آبی‌رنگ کروی مسطح بود چه اتفاقی رخ می‌داد؟ زندگی بر روی زمین تخت چگونه خواهد بود؟

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، اگر زمین کروی نبود تفاوت‌های زیادی  به وجود می‌آمد که در این جا به هشت مورد از آن‌ها می‌پردازیم.

۱. خداحافظ جاذبه!

گرانش در کره‌ی زمین به طور مساوی پخش می‌شود و فرقی نمی‌کند در کجای این سیاره قرار داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای داشتن زمینی مسطح باید جاذبه از بین برود. طبق محاسبات انجام شده توسط جیمز کلرک مکسول(James Clerk Maxwell)، ‌ریاضی‌دان و فیزیک‌دان در دهه ۱۸۵۰، یک زمین تخت نمی‌تواند جاذبه داشته باشد.

با این حال به گفته جیمز دیویس(James Davis)، ژئوفیزیکدان از دانشگاه کلمبیا این احتمال نیز وجود دارد که گرانش در یک زمین تخت وجود داشته باشد و در مرکز آن به بیشترین حد خود برسد و همه‌ چیز را به سمت مرکز بکشاند.

۲. اتمسفر ناپدید می‌شود

بدون وجود جاذبه، زمین مسطح قادر به حفظ گازهای اطراف خود نیست. نیروی گرانش جو زمین را حفظ می‌کند و بدون حضور این جو آسمان زمین دیگر آبی رنگ نخواهد بود و رنگ سیاه به خود می‌گیرد به گفته‌ی  لوئیس ویلا زون(Luis Villazon)، یک جانورشناس، نبود اتمسفر باعث به وجود آمدن خلا شده و گیاهان و حیوانات از بین خواهند رفت.

نبود اتمسفر باعث تبخیر آب‌ها می‌شود زیرا نقطه جوش آب با میزان فشار جو تنظیم می‌گردد و آب‌های سطح زمین نیز در اثر سرما یخ می‌بندند با این حال امکان زنده ماندن برخی ارگانیسم‌های آبی که بدون نیاز به اکسیژن زندگی می‌کنند وجود دارد.

۳. باران فقط در مرکز صفحه‌ی زمین به صورت عمود می‌بارد

اگر جاذبه در مرکز زمین مسطح وجود داشته باشد که در این مورد قطب شمال خواهد بود باران نیز در این منطقه که دارای جاذبه است به صورت عمودی خواهد بارید. باران در سایر مناطق به صورت مایل می‌بارد. آب دریاها و رودخانه‌ها نیز به سمت مرکز زمین یعنی قطب شمال حرکت می‌کنند تا جایی که در لبه‌های زمین هیچ آبی باقی نمی‌ماند.

۴. همه‌ی ما در مسیریابی دچار مشکل می‌شویم

در صورتی که زمین مسطح باشد هیچ ماهواره‌ای وجود نخواهد داشت زیرا چرخیدن در مدار یک صفحه‌ی مسطح دشوار است. به گفته‌ی دیویس، ماهواره‌هایی وجود دارند که جامعه به آن‌ها وابسته است و تصور زمین بدون وجود سامانه موقعیت‌یاب جهانی(GPS) دشوار است. ما از جی‌پی‌اس بر روی موبایل‌هایمان برای موقعیت‌یابی استفاده می‌کنیم. خدمات اضطراری نیز از آن برای یافتن محل فرد آسیب‌دیده استفاده می‌کنند. این سامانه می‌تواند باعث نجات جان افراد شود.

۵. برخی سفرها تا ابد طول می‌کشد

مسافت‌ها طولانی‌تر خواهد شد. طبق نظریه زمین مسطح، قطب شمال در مرکز زمین قرار خواهد گرفت و قطب جنوب دیواری از یخ دور زمین تشکیل خواهد داد که جلوی افتادن افراد از لبه‌ها را می‌گیرد اما اگر نتوانیم به دور سیاره پرواز کنیم و کره‌ی زمین را دور بزنیم باید تمام مسیر را مستقیم پرواز کنیم این موضوع باعث افزایش مدت زمان سفرها می‌شود.

۶. دیگر شفق قطبی وجود نخواهد داشت

به گفته‌ی ناسا، فلز مذاب اطراف هسته زمین باعث ایجاد جریان الکتریکی می‌شود و میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می‌کند. اما اگر زمین مسطح باشد و هسته‌ی جامدی نداشته باشد دیگر میدان مغناطیسی تولید نمی‌شود و به همین دلیل شفق‌های قطبی نیز که ناشی از برخورد ذرات باردار خورشید به اکسیژن و نیتروژن مغناطیس‌سپهر هستند تشکیل نخواهند شد. البته از بین رفتن شفق‌های قطبی آخرین موضوعی است که باعث نگرانی می‌شود زیرا با از بین رفتن میدان مغناطیسی زمین، سیاره‌ی ما دیگر از بادهای خورشیدی در امان نخواهد بود و به گفته‌ی ناسا زمین با پرتوهای خورشیدی مضر بمباران می‌شود و تبدیل به سیاره‌ای بایر مانند مریخ می‌شود.

۷. آسمان همه‌جای زمین یک رنگ است

زمین مسطح دو نیمکره نخواهد داشت. بنابراین شب و روز در همه‌جای این سیاره یکسان خواهد بود. همچنین آسمان شب برای همه‌ی افراد یکسان خواهد بود و ستاره‌های همه‌ی نقاط زمین ظاهری یکسان خواهند داشت.

با این حال بر روی زمین مسطح ما قادر به رصد تنها بخشی از آسمان خواهیم بود و دیگر نمی‌توانیم از روی زمین آسمان را به صورت ۳۶۰ درجه رصد کنیم و رصد آسمان تنها وابسته به تلسکوپ‌های فضایی خواهد شد.

۸.هیچ طوفانی وجود نخواهد داشت

سالانه طوفان‌ها خسارات زیادی به افراد و ساختمان‌ها وارد می‌کنند. در سال ۲۰۱۷ طوفان هاروی به تنهایی خسارتی معادل  ۱۲۵ میلیارد دلار به ایالات متحده آمریکا زد.

این طوفان‌های ویران کننده ناشی از اثر کوریولیس زمین هستند و در نیمکره‌ی شمالی به صورت ساعت‌گرد و در نیمکره‌ی جنوبی پادساعت‌گرد می‌چرخند. زمین مسطح اثر کوریولیس نخواهد داشت بنابراین در آن طوفانی رخ نخواهد داد. اثر کوریولیس (Coriolis effect) یک شبه نیرو است که باعث انحراف اجسام در حال حرکت به بیرون از راستای خط راست، از دید یک ناظر درون یک دستگاه مرجع چرخان است. تأثیرات این نیرو را می‌توان به‌ وضوح در تعیین جهت جریانات جبهه‌های آب و هوایی سیارات دید.

با همه‌ی این توصیفات به نظر می‌رسد زندگی بر روی یک سیاره‌ی تخت ناممکن باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زمین تخت کره زمین میدان مغناطیسی زمین مسطح گفته ی روی زمین سیاره ی ی زمین بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۶۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان

دهلی، پایتخت هند، شهری ۳۳ میلیون نفری و سرشار از شگفتی‌های تاریخی در کنار زندگی مدرن است که جمعیت آن سریع‌تر از هر نقطه دیگری در جهان رشد می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جهان از قرن چهاردهم میلادی شاهد افزایش جمعیت انسانی بوده و سرعت رشد جمعیت هشت‌میلیاردی فعلی نشان می‌دهد که این روند در دهه‌های اخیر شتاب گرفته است. در این میان بعضی از مکان‌ها بیشتر از سایرین تحت‌تأثیر رشد جمعیت قرار دارند.

بر اساس چشم‌انداز شهرنشینی جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، دهلی در شمال هند، شهری با سریع‌ترین رشد در جهان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر شاهد افزایش جمعیت و رشد اقتصاد خود بوده است. جمعیت این شهر در سال گذشته ۲.۷۳ درصد افزایش داشته و در حال حاضر حدود ۳۳.۸ میلیون نفر است. جمعیت دهلی در سال ۱۹۵۰ تنها ۱.۳ میلیون نفر بود. این شهر در سال ۲۰۲۴ شاهد نرخ رشد ۹ درصدی بود که بالاترین نرخ رشد در بین شهرهای جهان به‌شمار می‌رود. شهرهای دیگری که در سال ۲۰۲۴ رشد چشمگیری داشتند، بنگلور هند، شانگهای چین و داکا بنگلادش هستند.

شگفتی‌های دهلی

دهلی به‌عنوان یک شهر مستحکم در حدود سال ۱۰۵۲ تأسیس شد، با این حال آثار معماری این منطقه نشان می‌دهد که از ۳۰۰ سال قبل از میلاد میزبان انسان‌ها بوده، در نتیجه شهر میزبان مجموعه‌ای از ساختمان‌های تاریخی و منطقه‌ای خاص به نام دهلی قدیم (مملو از خیابان‌های پرپیچ‌وخم و باریک) است.

دهلی از سال ۱۹۱۱ جایگزین کلکته شد و عنوان پایتخت هند را از آن خود کرد. این شهر رنگارنگ و روح‌بخش غرق در تاریخ و در عین حال مملو از زندگی مدرن است. دهلی مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از تاریخ، فرهنگ، آشپزی، تجارت و زندگی خیابانی را با مناظر و فعالیت‌های بی‌شماری برای بازدیدکنندگان خود ارائه می‌کند.

پایتخت هند در دید اول مکانی شلوغ و پر هرج‌ومرج به‌نظر می‌رسد، اما با کمی صبر می‌توان به بخش‌هایی از شهر رسید که تصاویری ظریف از زندگی روزمره و لایه به لایه باستانی آن را با بیش از دو هزار سال تاریخ آشکار می‌کند. غذاهای خیابانی این شهر، افسانه‌ای و گشت‌وگذار در خیابان‌های بخش قدیمی آن موجب شگفتی است، زیرا بازدیدکنندگان را با بناهای پنهانی مانند خانه میرزا غالب (شاعر افسانه‌ای اردو)، مسجد سر به فلک کشیده جاما (بزرگ‌ترین مسجد هند) یا خاری بائولی (بزرگ‌ترین بازار ادویه آسیا) مواجه می‌کند.

در ورای این تصویر زیبا، واقعیتی از زندگی روزمره بعضی از ساکنان نیز وجود دارد. دهلی به‌طور مشخصی دارای مشکل آلودگی هوا است و حتی در سال ۲۰۱۴ به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شد. در سال‌های پس از آن نیز در این لیست جای داشت. این شهر همچنین مناطق وسیعی از زاغه‌ها را در خود جای داده است و تصور می‌شود ۴۹ درصد از جمعیت روزافزون آن در خانه‌های موقت و مستعمرات غیرمجاز بدون هیچ‌گونه امکانات مدنی زندگی می‌کنند.

کد خبر 750992

دیگر خبرها

  • سولماز و احسان ماه عسل چرا از هم جدا شدند؟
  • یازدهمین جشنواره ورزشی زندگی به توان سلامتی-یزد
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت
  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • عکس| تصویری از برادرزاده مایکل جکسون درحال بازی در نقش او
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان